SBAB: Låna pengar och banklån.


SBAB är en av Sveriges mest välrenommerade banker som fortsätter att utöka sina tjänster till gagn för svenska folket. Det som började som ett finansiellt bolag för myndigheter har blivit en bank som vänder sig till alla sorters kunder och fortsätter växa och expandera sina tjänster.

SBABs historia

Från en blygsam start till att bli en certifierad bank har SBAB varit med om många förändringar och utmaningar för att slutligen bli en av Sveriges mest respekterade banker.

SBAB skapades den 1 juli 1985 och deras första jobb var att finansiera statliga bostadslån som tidigare finansierades via statsbudgeten.

SBAB tog ett viktigt kliv i sitt arbete i juli 1989 genom att ta över administrationen av statliga bostadslån från Boverket.

Är idag en bank även för privatpersoner

I april 2007 skapades ytterligare en tjänst i deras verksamhet, nämligen två typer av sparkonton för privatkunder. Under 2009 har de sedan utökat sina tjänster ytterligare med service åt företagsmarknaden och bostadsrättsföreningar. De erbjuder också personliga lån för privatpersoner. Detta har de tillstånd att göra sedan 2011 då de fick banklicens av Finansinspektionen. Så trots att SBAB så nyligen började med privata lån kan du känna dig väldigt säker på att det är gedigen erfarenhet du har att göra med.

Villkor for lån hos SBAB

  • Minsta lån: 30000 kr
  • Största lån: 350000 kr
  • Lägsta räntan: 3.6%
  • Högsta räntan: 6.8%

Banklån & ränteutveckling SBAB